Otomotiv Öğretmenliği

TARİHÇE

Otomotiv Eğitimi Anabilim Dalı Programı Makine Eğitimi Bölümüne bağlı birinci ve ikinci öğretimde lisans düzeyinde eğitim vermekte, birinci öğretim öğrencileri için bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi imkanı sağlanmaktadır. Eğitim hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere yapılmaktadır.

   Otomotiv Eğitiminin amacı öğrencilere içten yanmalı motorlar ve motor donanımları hakkında hem teorik hem de uygulamalı bilgi sağlamanın yanı sıra motorlu taşıtları ve taşıtlarda bulunan sistemleri tanıtmak, bunların çalışma prensipleri ile birlikte temel matematiksel analiz ve uygulama becerisi kazandırmaktır.

   Yüksek Lisans ve Doktora programı dahilinde alternatif yakıtlar, emisyon kontrolü, ısı transferi, akışkanlar mekaniği, taşıt aerodinamiği, alternatif enerji kaynakları, motor ve taşıt mekaniği, motor ve taşıt performansı ve kontrol sistemleri gibi konularında araştırmalar yapılmaktadır.Dört yıllık lisans düzeyinde eğitimini tamamlayan Otomotiv mezunları, mesleki teknik eğitim yapan orta dereceli okullarda öğretmen ve yönetici olabilmekte, bunun yanı sıra motorlu taşıt ve yedek parça üretimi yapan kuruluşlarda iş imkanı bulabilmekte, motorlu araç servislerinde servis sorumlusu olarak çalışabilmektedir.

   Otomotiv Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde, temel imalat işlemleri, buji ile ateşlemeli motorlar, oto elektrik ve elektroniği, şasi ve güç aktarma organları, otomotiv makina işlemleri, dizel motorları ve enjeksiyon sistemleri, motor bakım ve ayarları, şasi donanımları bakımı ve ayarları, motor ve taşıt Testleri laboratuarları bulunmaktadır.

background image