Duyurular

2012 YAZ OKULUNDA AÇILACAK DERSLER, DENKLİK VERİLEN PROGRAMLAR ve DERS PROGRAMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA ve UYARILAR

 (Sonradan mağdur olmamanız için kayıt öncesi bu açıklama ve uyarıları mutlaka okumanız yararınıza olacaktır)

 

Servis derslerinin açıldığı öğretmenlik programları aşağıdaki çizelgede gösterilmiştir (dersler, ilgili programın normal öğretim kısmında açılmıştır). Bu derslerin açıldığı öğretmenlik programı dışındaki diğer öğretmenlik programları için gerekli denkliklerverilmiştir.

 

SERVİS DERSLERİNİ, SADECE AŞAĞIDAKİ ÇİZELGE BELİRTİLEN ÖĞRETMENLİK PROGRAMINDAN ALMANIZ GEREKMEKTEDİR!

 

Tüm öğrencilerin belirli bir şubede yoğunlaşmasını engellemek ve şubeler arasında makul bir dağılım yapmak amacıyla; MAĞDUR OLMAMANIZ İÇİN aşağıda belirtilen 1’den fazla şube sayısına sahip servis derslerinde 1, 2, 3 ve 4 biçiminde şube sırasıyla kayıt yapınız.

 

Ders Kodu

Dersin Adı

Dersin Açıldığı ABD

Şube Sayı

MAK 400

MEZUNİYET TEZİ

TÜ-NÖ

1

EĞT 304

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I

TÜ-NÖ

2

MAK 365

HIDROLIK-PNÖMATIK

TÜ-NÖ

2

MAK 395

AKIŞKANLAR MEK.-I

TSİ-NÖ

2

EĞT 403

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-II

TÜ-NÖ

3

KAL 402

KALİTE VE GÜVENİLİRLİK

TÜ-NÖ

3

MAK 202

DİNAMİK

TÜ-NÖ

3

MAK 204

CİSİMLERİN DAYANIMI

TÜ-NÖ

3

MAK 301

MAKİNE ELEMANLARI-I

TÜ-NÖ

2

MAK 302

MAKİNE ELEMANLARI-II

TÜ-NÖ

3

TİL 401

TEKNİK İLETİŞİM

TÜ-NÖ

3

MAK-391

ISI TRANSFRERİ

TSİ-NÖ

3

MAK-393

TERMODİNAMİK-I

TSİ-NÖ

3

EKO 302

EKONOMİ

TÜ-NÖ

4

MAK 201

STATİK

TÜ-NÖ

4

 

ŞUBE SAYISI İÇİN BELİRLENEN KONTENJANLARIN DOLMASI DURUMUNDA, kontenjan artırımına ilişkin taleplerinizi “makina@gazi.edu.tr” mail adresine bildiriniz. GELEN MAİLLER DOĞRULTUSUNDA her şube için kontenjanlar sürekli bir biçimde 5’şer 5’şer sistematik olarak arttırılacaktır. YAZ OKULUNDA BİR DERSİN AÇILABİLMESİ İÇİN GEREKLİ ÖĞRENCİ SAYISI 12'DİR. KESİN KAYIT DÖNEMİ SONUNDA ÖĞRENCİ SAYISI 12'DEN AZ OLAN DERS ve ŞUBELER YAZ OKULUNDA AÇILMAYACAKTIR!!!

 

2012 Yaz okulunda açılan dersler, denklik verilen öğretmenlik programları ve ders programları Makina Eğitimi Bölümü ilan panolarında duyurulmuştur. (Excel formatındaki ders programı için tıklayınız...)

 

NOT: Ders programı, Öğrenci Bilgi Sistemine de girilmiştir...

 

TELAFİ SINAVLARI İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA 
ÖNŞART: Telafi Sınavlarını; mezun durumuna gelmiş, mezun olabilme kredisinin %75'i kadar dersten başarılı olmuş, seçeceği dersi daha önce almış ve başarısız olmuş (DEVAMSIZLIK ile başarısız olanlar hariç) öğrenciler seçebilir. BİR DERS YA YAZ OKULUNDA ALINIR YÂDA O DERS YAZ OKULUNDA AÇILMAMIŞSA VE YUKARIDAKİ ŞARTLAR SAĞLANMIŞSA TELAFİ SINAVINA GİRİLİR. Dolayısıyla yaz okulu için akademik takvimde belirtilen ön kayıt (13–15 Haziran 2012) ve kesin kayıt (18–22 Haziran 2012) dönemleri sonunda yaz okulunda açılacak dersler kesinleşecektir. Yaz okulunda açılacak dersler kesinleştikten başka bir deyişle telafi sınavı yapılabilecek dersler belirlendikten sonraancak telafi sınavı derslerine kayıt yaptırabilirsiniz. Bu sebeple TELAFİ SINAVI YAPILACAK DERSLERİN HANGİLERİ OLACAĞINI BEKLEYİNİZ… Öğrenci Bilgi Sistemi vasıtasıyla kayıt yaptıracağınız telafi sınavı yapılabilecek derslerin belirlenmesi için (eğer sistemde görünmüyorsa)“ÖĞRENCİ NO, AD-SOYAD, ÖĞRETMENLİK PROGRAMI (ve NÖ/İÖ), DERS KODU ve DERS ADI ile DERSİ DAHA ÖNCEDEN VEREN ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)ININ ADI ve SOYADI” bilgilerini içeren bir e-postayla “makina@gazi.edu.tr” adresine bilgi veriniz veya Makina Eğitimi Bölüm Başkanlığına şahsen başvurunuz (burada kastedilen dilekçe değildir, yukarıda söylenen bilgileri iletiniz) !!!

background image